AI za slike

Obelava in izdelava slik s pomočjo umetne inteligence

V zadnjih mesecih je glavna tema umetna inteligenca – AI. Veliko je govora, kako nas bo nadomestila in spremenila svet. Zaenkrat je ta tehnologija v svet laserskega  graviranja prinesla nekaj novosti.
Omogoča nam drugačen pristo pri oblikovanju fotografij in grafike za lasersko graviranje. 

Ostrenje fotografij

Fotografije z slabo ločljivostjo lahko izboljšamo. Kar je bilo pred leti še neizvedljivo, je sedaj mogoče. Fotografije lahko izostrimo.

Programska orodja za generiranje AI grafike:

Kreiranje fotografij

Z uporabo ukazov lahko opiše programu, kakšno sliko želimo. Na primer, da nas zanima kako bi izpadel DJ pes, napišemo naslednji ukaz (promp):

dog dj, vector, logo style, line art, flat design, simple, high contrast, black and white, gray scale, white background

dj pes

Ali za primer pujsa na kolesu(promp):
Pig riding a bike, vector, logo style, line art, flat design, simple, high contrast, black and white, gray scale, white background

 

pujs na kolesu

Kot je razvidno iz zgornjih fotografij, so pridobljene slike 

Kreiranje vektorske grafike

Za vektorsko lasersko graviranje se odlično obnese črno bela grafika brez sivin. Spodnje slike smo ustvarili z uporabo naslednjih ukazov (promp):
Wolf totem representing loyalty and family bonds, inspired by the Lakota tribe, coloring book image, thick black lines, cartoon style

volk UI

S pomočjo umetne inteligence lahko v trenutku ustvarimo zanimive fotografije in grafike. Da pa so pridobljeni rezultati uporabni pa je odvisno od naših pričakovanj, zahtevnosti in števevila poskusov. Sprejeti moramo, da ne bomo dobili točno tega, kar smo si zamislili, lahko pa rezultati tudi presežejo naša pričakovanja.

Shopping Cart
REPLIKATOR - Unikatni leseni izdelki
Scroll to Top