Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je površinska obdelava materiala z laserskim žarkom, ki je skoncentriran v majhno točko (0,05mm). Globino in ožganost površine kontroliramo z močjo žarka ter hitrostjo gibanja glave (leče)

Površinsko graviranje - vektorsko

Lasersko graviranje površin, ki so določene z zaprtimi krivuljami- filerji. Ta postopek je posebaj primeren za graviranje, teksta, enostavnih grafik, logotipov,.. Omogoča večjo kontrolo  pri nastavitvi enega ali več odtenkov gravure. Za to izbiro je potrebno rastersko grafiko spremeniti v vektorsko. Ta vrsta graviranja je ponavadi hitrejša in cenejša od rasterskega graviranja, saj se ne gravira celotna površina.

Podprti formati: DXF, AI, PDF, SVG…

Lasersko graviranje

Obesek ŠD njiverce

Rastersko graviranje

Lasersko graviranje fotografij, ki so sestavljene iz pikic (piksi). Ustrezna obdelava fotografije omogoča, da z gostoto pikic ustvarimo iluzijo različnih odtenko rjave. Gravira se celotna površina slike, zato, se ta postopek uporabjja predvsem za fotografije, ali kjer je vektorizacija risbe nesmiselna.

 Podprti formati: JPG, PNG, GIF, BMP

Lasersko graviranje fotografij

Župnišče Kidričevo

Črtno graviranje - zarisovanje

Postopek kjer na površino zarišemo samo črte. Podobno kot pri vektorskem graviranju potrebujemo grafiko v vektorski obliki. Potrebujemo samo krivulje. Ta postopek graviranja je najhitrejši in najugodnjejši, saj žarek potuje podobno kot pri rezanju, vendar z večjo hitrostjo.

Primerno je za enostavne risbe, tanke obrobe, srednje velike napise,…

Podprti formati: DXF, AI, PDF, SVG…

Kombinirano graviranje

Pri večjih izdelkih ali večjih serijah enakih izdelkov, je pogosto smiselno kombinirat različne tipe graviranja. Tako prihranimo na času in ceni. 

Kombinacijo vektorske in rasterske grafike je mogoče izvoziti v PDF formatu.

Sončnica

Lasersko rezanje

Lasersko rezanje nam omogoča hitro rezanje poljubnih oblik iz določenih materialov.(les, papir, karton, lepenka, …) V primerjavi z ostalimi postopki rezanja se ta ponaša z visoko natančnostjo in hitrostjo rezanja. 

Podprti formati: DXF, AI, PDF, SVG…

Materiali za lasersko rezanje

leseni zobniki
Shopping Cart
REPLIKATOR - Unikatni leseni izdelki
Scroll to Top